<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=912989110254335&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Horren laten plaatsen

Coenraads Stofferingen monteert horren bij u thuis

Horren op maat

Op maat gemaakte horren zijn dé ideale manier om insecten en ongedierte buiten je huis te houden. Samen met onze specialist neem je jullie wensen door en bepaal je welke opties voor jou het meest geschikt zijn. Ga je voor horren op je ramen, deuren of een combinatie van beide?

Hordeuren

Hordeuren zijn er in diverse varianten. De plissé hordeur is een van de meest gebruikte varianten, omdat deze in vrijwel alle situaties mogelijk is. Deze hordeur is vrijwel niet zichtbaar wanneer deze open is én hij is ook nog eens gemakkelijk te bedienen. Een andere variant zijn de horlamellen. Horlamellen hoeven niet geopend en gesloten te worden, omdat deze er altijd hangen. Dit is vooral een voordeel voor mensen met huisdieren die veel in- en uitlopen. Allerlaatst is er nog de scharnierhordeur, welke met name geschikt is voor mensen die huisdieren hebben, welke de hordeur mogelijk zouden kunnen beschadigen. Daarnaast houdt deze variant ook het beste pollen tegen, wanneer je kiest voor pollenwerend gaas.

Advies over horren

Het kan lastig zijn om de juiste hor te kiezen jouw woning of bedrijfspand. Kies je voor horren op ramen, deuren of allebei? En ga je dan lamellen of een variabele optie? De specialist van Coenraads Stofferingen helpt je graag bij het maken van de beste keuze. Kom langs in onze showroom in regio Gorinchem en ervaar alle horren met eigen ogen.

Horren 4
Horren 2

Brochures

Wil je alvast inspiratie opdoen om te kijken welke mogelijkheden er zijn en welke soort hor het beste bij jou past? Bekijk dan de brochures van onze leveranciers.

Brochure

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor horren? En welke soort hor past het beste bij jou?  Wij geven je antwoord op de meest gestelde vragen over horren. 

Wat zijn de voordelen van horren?

Horren zijn een handige oplossing om ongewenste insecten, zoals muggen en vliegen, buiten te houden en tóch je raam of deur open te kunnen zetten. 

Maar wist je dat er ook speciaal pollengaas is, dat pollen uit de lucht filtert? Superfijn als je last hebt van hooikoorts! 

Moet ik mijn horren ook schoonmaken?

Omdat horren niet alleen insecten, maar ook vuil en pollen weren, kunnen ze na verloop van tijd vies worden. Daarom is het een goed idee om jouw horren af en toe schoon te maken. 

Bij plissé- en rolhordeuren kun je af en toe de rail schoonmaken met een stofzuiger. Vervolgens kun je, indien nodig, de rail nog afnemen met een vochtige doek. 

Het horrengaas kun je ongeveer eens in de drie maanden reinigen met de stofzuiger (op de laagste stand!) en met een zacht opzetstuk. Vervolgens kun je de hor afnemen met een vochtige doek. heb je losse horren, zoals inzethorren of klemhorren? Die kun je eventueel voorzichtig afspoelen onder de douche. 

Lees natuurlijk altijd even de aanwijzingen van de fabrikant voor je aan de slag gaat met het reinigen van jouw hor! 

Wat is het nadeel van horren?

Vind jij een hor maar onhandig, niet fraai en veel gedoe? Dan is de kans groot dat het hor niet helemaal aansluit bij jouw wensen. Door de grote verscheidenheid aan uitvoeringen én materialen, is er bijna altijd wel een systeem te vinden dat bij jou past. Ben je benieuwd? We laten je het graag zien!