<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=912989110254335&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rolluiken laten monteren

Coenraads Stofferingen hangt rolluiken op

Voordelen van rolluiken

Je ziet het steeds vaker. Huizen die voorzien zijn van rolluiken, maar waarom? Rolluiken hebben een aantal praktische voordelen die we graag aan je uitleggen. In de eerste plaats maken rolluiken je huis extra veilig. Ramen worden vaak volledig afgesloten, waardoor deze niet makkelijk te vernielen zijn. Daarnaast geven rolluiken je huis ook extra isolatie. Wanneer de rolluiken dicht zijn, wordt warmte beter vastgehouden en heb je dus minder verlies. Hetzelfde geldt voor geluid van buitenaf, ook het effect daarvan wordt verminderd in huis.

Rolluiken op zonne-energie

Relatief nieuw zijn de rolluiken op zonne-energie. Waar oude rolluiken altijd via een bekabelde verbinding werden geplaatst, is dat inmiddels niet meer het geval. Wanneer je kiest voor rolluiken op zonne-energie, plaats je jouw luiken eenvoudig aan de buitenkant van de huis, zonder een connectie met binnen te maken. De rolluiken laden zichzelf namelijk op met de energie van de zon.

Advies over rolluiken

Het kiezen van rolluiken kan soms nog lastig zijn. Ga je voor reguliere rolluiken of kies je voor rolluiken op zonne-energie? Wat zijn de voor- en nadelen waar je op moet letten? De specialist van Coenraads Stofferingen helpt je graag bij het maken van de beste keuze. Kom langs in onze showroom in regio Gorinchem en laat je volledig informeren.

Rolluik 1
Rolluik 2

Brochures

Wil je alvast inspiratie opdoen om te kijken welke rolluiken het beste bij jou passen? Bekijk dan de brochures van onze leveranciers.

Brochure

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor rolluiken? Wat zijn de voor- en nadelen? Wij geven je antwoord op de meest gestelde vragen over rolluiken.

Wat zijn de voordelen van een rolluiken?

Het laten installeren van rolluiken verhoogt het comfort van jouw woning. We zetten graag een paar van de belangrijkste voordelen van rolluiken voor jou op een rijtje:

  • Isolerend. Rolluiken houden kou én warmte buiten. Zo helpen ze je om het binnenklimaat gemakkelijker te beheersen (en verlagen ze daarmee je energierekening!). 
  • Beveiliging tegen inbraak. Rolluiken schrikken inbrekers af. Wil je nog meer veiligheid? Kies dan voor speciale inbraakwerende rolluiken.
  • Geluidswerend. Rolluiken dempen het geluid dat van buiten komt. 
  • Verduistering en blindering. Rolluiken houden zonlicht én nieuwsgierige blikken van voorbijgangers buiten!
Welke bediening is mogelijk voor mijn rolluiken?
  • Handbediend. Deze rolluiken bedien je binnen, meestal door middel van een band waarmee je het rolluik opent en sluit. 
  • Elektrisch. Deze rolluiken zijn voorzien van een motor, waardoor het openen en sluiten met één druk op de knop gedaan wordt. Door jouw rolluik aan te sluiten op domotica kun je deze ook via een app bedienen.
  • Zonne-energie. Deze rolluiken worden niet aangesloten op het elektriciteitsnet, maar werken op zonne-energie. Geen zorgen, ze werken ook op bewolkte dagen!
Wat is het nadeel van rolluiken?

Rolluiken vereisen onderhoud. Dat geldt vooral voor rolluiken met een motor (elektrisch of op zonne-energie). Laat je geen onderhoud uitvoeren, dan heb je een grotere kans op storingen.