<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=912989110254335&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vinyl vloer laten leggen

Vinyl vloer laten leggen bij jou thuis?

Voordelen vinyl vloer

Vinyl vloeren zijn duurzaam. Dit hebben ze te danken aan een combinatie van een nieuwe structuur en samenstelling van het materiaal en een sterke toplaag. Bovendien zijn vinyl vloeren comfortabel dankzij hun veerkracht en warme uitstraling. Een positieve eigenschap van deze vloeren is zonder meer het gebruiksvriendelijke onderhoud. De vinyl vloeren kunnen snel en eenvoudig, zowel nat als met stofzuiger gereinigd worden. In tegenstelling tot het verleden kunnen vinyl vloeren, dankzij de meer dan 100 verschillende variaties in alle kamers gelegd worden.

Vinyl voor mensen met allergie

Voor mensen die last hebben van een allergie als gevolg van stofdeeltjes en huisdieren is vinyl een uitkomst. De vinyl vloeren kunnen namelijk vochtig worden schoongemaakt, waardoor de lucht in een ruimte aanmerkelijk schoner blijft. Niet voor niets wordt door (long)artsen vinyl als vloerbekleding geadviseerd, wanneer men last heeft van een allergie.

Advies over vinyl vloeren

Het kan lastig zijn om de juiste vloer te kiezen voor jouw woning of bedrijfspand. Kies je voor PVC, laminaat of ga je toch voor vinyl? De specialist van Coenraads Stofferingen helpt je graag bij het maken van de beste keuze. Kom langs in onze showroom in regio Gorinchem en ervaar alle vloeren met eigen ogen. Twijfel je nog? Neem dan een aantal stalen mee om thuis te proberen.

Vinyl 1
Vinyl 3
Vinyl 2

Brochures

Wil je alvast inspiratie opdoen om te kijken welke vloer echt bij jou past? Bekijk dan de brochures van onze leveranciers.

Brochure

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een vinyl vloer? Wij geven je antwoord op de meest gestelde vragen of vinyl vloeren.

Wat zijn de voordelen van een vinyl vloer?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een vinyl vloer. We zetten enkele van deze voordelen voor je op een rij: 

  • Kwaliteit. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van vinyl steeds verder verbeterd.
  • Prijs.  Vinyl vloeren zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te leggen.
  • Hygiëne. Vinyl vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden. Doordat ze bestand zijn tegen vocht kunnen ze gemakkelijk gedweild worden, wat extra fijn is in een gezin met kinderen en/of huisdieren. Ook maakt dat deze vloer uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 
  • Geluiddempend. Vinyl absorbeert geluid. 
  • Vochtbestendig. Daardoor kunnen vinyl vloeren, mits goed gelegd, ook in vochtige ruimtes worden gebruikt. 
  • Comfort. Vinyl vloeren zijn comfortabel; door het flexibele materiaal voelt de vloer zacht en warm aan.

 

Hoe lang gaat een vinyl vloer mee?

Vinyl vloeren zijn super sterk en duurzaam. Als je kiest voor een vloer van goede kwaliteit, kun je daar gemakkelijk 10-20 jaar van genieten. 

Wat is het nadeel van vinyl?

Een goede vinyl vloer is sterk en beschadigt in principe niet snel. Een nadeel van vinyl is wel dat eventuele beschadigingen moeilijk te herstellen zijn. 

Doordat het materiaal relatief dun en flexibel is, kunnen zware meubels er een afdruk op achterlaten.