<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=912989110254335&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Screens laten aanbrengen

Coenraads Stofferingen monteert screens

Voordelen van screens

Het (laten) monteren van screens aan de buitenkant van je woning heeft een aantal belangrijke voordelen. Met stip op één is het voordeel dat zonwering zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis. Doordat de zon niet meer direct op je ramen schijnt, brengt dit minder hitte met zich mee. Daarnaast gaat in de winter het tegenovergestelde op. Screens houden dus warmte tegen, maar laten daarnaast nog wel licht door, zodat je in huis nog wat daglicht meepakt. Een ander voordeel van screens ten opzichte van bijvoorbeeld zonneschermen is de relatief lage prijs.

Handmatig of elektrisch

Screens zijn beschikbaar in handmatige en elektrische varianten. De handmatig varianten worden vaak omhoog en omlaag gelaten door middel van een band aan de zijkant van screen. Elektrische screens worden bediend met een afstandsbediening of via de een mobiele app, zodat je vanuit je stoel direct de screen kunt bedienen.

Advies over screens

Het kiezen van screens kan soms nog lastig zijn. Ga je voor reguliere screens of kies je voor de elektrische variant? En welke kleur en mate van lichtdoorlatendheid past het beste? De specialist van Coenraads Stofferingen helpt je graag bij het maken van de beste keuze. Kom langs in onze showroom in regio Gorinchem en laat je volledig informeren.

Untitled-1
Screen 2
Screen 3

Brochures

Wil je alvast inspiratie opdoen om te kijken welke zonwering het beste bij jou past? Bekijk dan de brochures van onze leveranciers.

Brochure

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor screens? Wij geven je graag antwoord op de meest gestelde vragen over screens.

Wat zijn de voordelen van screens?

Screens houden ongewenst zonlicht tegen, terwijl je toch nog naar buiten kunt kijken.

De voordelen van screens: 

  • Zonwering. Screens houden het zonlicht dat op het raam valt voor 90% tegen, waardoor het binnen veel minder warm wordt. 
  • Weersbestendig. Het sterke doek is bestand tegen weersinvloeden van regen en wind. Leuk weetje: als je de screens consequent gebruikt worden de ruiten minder vies!
  • Zicht naar buiten. Screens beschermen tegen ongewenst zonlicht zonder het afgesloten gevoel van rolluiken. 
  • Privacy. Screens zorgen voor minder inkijk vanaf buiten! 
  • Subtiel. Doordat screens relatief klein zijn, kunnen ze wat subtieler gemonteerd worden en vallen ze minder op. 
  • Kies jouw bediening. Handbediend, elektrisch, op zonne-energie? Het kan allemaal. Natuurlijk is het mogelijk om jouw screens aan te sluiten op domotica, zodat je ze ook gemakkelijk op afstand kunt bedienen. 
Gaan screens kapot van harde wind?

Standaard screens hebben een los doek, dat alleen vast zit aan de onderlijst. Daarom kan dit gaan wapperen tijdens storm of harde wind. Om te voorkomen dat de screens kapot gaan, is raadzaam om deze op te halen als het hard waait. 

Vind je dat onhandig, dan kun je ook kiezen voor een windvast screen. We noemen dit ook wel rits screens. Hierbij zijn de zijkanten van het doek ast gemaakt aan de onderlijst én aan de geleiders. Daardoor kan de wind er veel minder grip op krijgen. Deze screens kunnen zelfs bij hevige wind of storm naar beneden blijven. 

 

Wat is het nadeel van screens?

Screens hebben veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Vooral bredere screens zijn wat kwetsbaarder. Dit lost u op door te kiezen voor een stevigere stof. 

Screens kunnen vies worden, bijvoorbeeld door regen of vogelpoep. Gelukkig kun je ze meestal redelijk gemakkelijk schoonmaken.