Zonneschermen laten monteren

Coenraads Stofferingen hangt zonneschermen op

Voordelen van zonneschermen

Het (laten) monteren van zonwering aan de buitenkant van je woning heeft een aantal belangrijke voordelen. Met stip op één is het voordeel dat zonwering zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis. Doordat de zon niet meer direct op je ramen schijnt, brengt dit minder hitte met zich mee. Daarnaast gaat in de winter het tegenovergestelde op. Door zonneschermen wordt kou beter buiten de deur gehouden. Een ander voordeel is het verhogen van de privacy. Wanneer een zonnescherm op de laagste stand staat (afhankelijk van het type), zorgt dit voor minder inkijken vanaf de straat of bovenburen.

Handmatig of elektrisch

Zonnescherm zijn beschikbaar in handmatige en elektrische varianten. De handmatig varianten worden vaak in- en uitgedraaid door middel van een lange stok die bevestigd is aan de zijkant van het scherm. Elektrische zonneschermen worden bediend met een afstandsbediening of via de een mobiele app, zodat je vanuit je stoel direct het scherm kunt bedienen.

Advies over zonneschermen

Het kiezen van zonnescherm kan soms nog lastig zijn. Ga je voor reguliere zonneschermen of kies je voor elektrische schermen? En hoe breed moet het scherm dan zijn? De specialist van Coenraads Stofferingen helpt je graag bij het maken van de beste keuze. Kom langs in onze showroom in regio Gorinchem en laat je volledig informeren.

LAM 1
LAM 3
LAM 2

Brochures

Wil je alvast inspiratie opdoen om te kijken welke zonwering het beste bij jou past?  Bekijk dan de brochures van onze leveranciers.

Brochure

Veelgestelde vragen

Waarom  kiezen voor een zonnescherm? Welk zonnescherm past het beste bij jou? Wij geven je antwoord op de meest gestelde vragen over zonneschermen. 

Wat zijn de voordelen van een zonnescherm?

Zonneschermen, ook wel bekend als buitenzonwering, helpen je in de beheersing van je binnenklimaat. Door de zon op warme zomerdagen buiten te houden, blijft jouw huis een stuk koeler. 

Daarnaast kan een zonnescherm, afhankelijk van de keuzes die je maakt, je ook schaduw bieden in de tuin. Daarvoor is een knik-arm scherm het meest geschikt. Door het maken van de juiste keuzes, bijvoorbeeld qua materialen, creëer je een zonnescherm dat helemaal bij jou past. 

Welke soorten zonneschermen zijn er?

Zonneschermen met een doek zijn er in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor: 

  • Uitvalscherm. Het scherm wordt, opgerold onder een kap, gemonteerd aan de gevel. Dit scherm valt wat steiler naar beneden dan een knik-arm scherm en hangt wat lager, waardoor je er niet onderdoor kunt lopen. Je zorgt hiermee dus alleen voor zonwering binnen.
  • Knik-arm scherm. Ook hierbij wordt de kap, met daarin het opgerolde scherm, gemonteerd aan de gevel, maar het doek gaat recht vooruit in plaats van naar beneden. Twee knik-armen zorgen voor deze beweging. Zo blijft er ruimte om onder het scherm door te lopen. Dit type scherm is ook uitermate geschikt om schaduw te creëren op jouw terras. 
  • Markiezen. Met markiezen geef je jouw woning een karakteristieke uitstraling. Markiezen werken hetzelfde als uitvalschermen, maar hebben ook doek aan de zijkanten. 
Hoe lang gaat een zonnescherm mee?

De mechaniek van een zonnescherm gaat, bij normaal gebruik, ongeveer 20-25 jaar mee. Het doek kan wel eerder verslijten, maar is dan gelukkig vaak wel te vervangen.

Je verlengt de levensduur van het doek door deze af en toe schoon te maken. Borstel bijvoorbeeld het losse vuil voorzichtig weg. Mocht dat niet voldoende zijn, kun je door middel van een zachte borstel of spons en wat lauw water verder proberen het scherm schoon te maken. Soms kun je ook een milde reiniger gebruiken. Lees voor je aan de slag gaat met het reinigen van jouw zonnescherm eerst de aanwijzingen van de fabrikant!